Klikk på bildene hvis du
vil se en større utgave.
1955 Chevy 2-dørs sedan m/ LS1 og 6 trinns

Bjørn Guldbransen i Oslo var litt lei av skruing på motorene som han har hatt i bilen sin gjennom 20 år og trengte en pålitelig motor som ikke trengte skruing for å bli brukt, samt at han også ville ha litt power. En nesten ny 350 LS1 motor med 6 trinns manuell girkasse sto på lager hos Techline og var vel det Bjørn trengte. Motoren var fra en '99 modell Camaro Z28 og ble hugget i '99 med kun 16 000 km på telleren, men girkassen var skadet så denne var kjøpt fabrikkny. Disse motorene har 305hk med vanlig panser, 320 hk med RamAir (luftinntak) og 345 hk i C5 Corvette.

Siden disse motorene var og fortsatt er veldig nye, så var det liten kunnskap om oppkobling av disse i Norge, og det skulle vise seg etter mye ”research” at det også var liten kunnskap om disse i USA også. (Dette var i 2000/2001 så mye har skjedd etter dette.) Derfor ble det mye studering av koblingsskjemaer og kontakt med USA, og man måtte dra ut det mest fornuftige av info som kom inn, for ikke alle svar var like logiske. Bl.a. så var det ingen som kunne gi svar på hvorfor bensintrykket er konstant og ikke har trykkøkning v/ gasspjeldåpning som ”alle” andre EFI motorer vi har sett har. Det er heller ikke retur fra fuel rails`en til tanken, men retur fra midten av tilførselsledningen og tilbake til tanken. Mye nye ”ulogiske” løsninger som ikke er sett tidligere.

Men etter mye tankejobbing så er motoren koblet opp og fungerer meget bra, men ”bøttevis” med feilkoder er ikke til å unngå med denne motoren.
Likevel virker den som den skal, men blir ikke dette gjort riktig så kan den gå med lavere effekt, så vær obs på dette om du prøver det samme!

For ordens skyld kan vi nevne at denne motoren er langt mer avansert enn for eksempel LT5 motoren i ZR1. Ett eksempel: hvis PCM ikke ser bevegelse i tankmåleren over en gitt tid så setter den feilkode!! Ikke mulig å koble vekk dette med ”jukse motstander” etc. Må enten programmere vekk dette i PCM, koble alt originalt eller vite hva du driver med slik at du vet hva som ikke må være tilkoblet for å få den til å virke tifredsstillende (men få feilkoder) På tidligere EFI motorer så er det 1 feilkode pr. komponent (for eksempel en feilkode for EGR ventilen) mens det er 4 feilkoder pr. komponent på LS1 !

Bjørn monterte motoren selv med Corvette reimdriving da Camaro oppsettet ikke kunne brukes, og kom opp med bilen til oss slik at vi koblet opp alt elektrisk til motor, gir, instrumenter, ladning, starting, kjølevifter med mer.

Vi koblet også opp original radio ombygd til FM, samt CD veksler.

Vi prøver nå å kjøpe en tilpasset ProCharger sentrifugal kompressor med Intercooler til bilen hans slik at han får klemt ut ca. 600 hk i første omgang med 9 psi ladetrykk, så blir det kanskje litt motorombygging senere for å få ut mer effekt/ bruke mer ladetrykk. Bjørn har visst på følelsen at han vil ha litt mer effekt etter hvert!