Klikk på bildene hvis du
vil se en større utgave.
Bilder fra Viubråtan
'56 Bel Air 2-dørs sedan
Bilder fra Viubråtan

Bilder fra Viubråtan
1956 Chevrolet BelAir 2 dørs sedan

Dette er også min egen bil som jeg har hatt siden 1982, kjøpt 15 år gammel for konfirmasjonspengene mine. Kjøpesummen den gang var 30 000 kr og mange synes det var alt for mye, og det var det kanskje også. Bilen var kjørt i fylla med og han hadde sladdet tvers av en telefonstolpe med bakskjermen, samt smadret fronten ved å hoppe gjennom et gammelt og solid steingjerde! Ny front fulgte med, men bilen var rusten og bedrøvelig.

Etter ”kun” 17 år og tusenvis av arbeidstimer var bilen atter på veien igjen med samme 350 motor og 4 trinns manuell, skivebremser foran, 12 bolted bakaksling med diff.brems, stab.stag, 16” American Racing Torque Trust 2 med mer, men uten innredning og et heller mindre pent panser. Slik har den også vært i noen år, men 6 trinns Borg Warner T-56 girkasse med hydraulisk clutch, 18” Budnik Famosa Fat Lip felger og BAER Track Claw bremser i 13” foran og 12” bak har blitt montert under disse årene frem til 2003. Korte headers er også montert da jeg var rimelig lei all skrapinga av de gamle som ligger nedi asfalten.

Har nå blitt litt lei panseret og det manglende interiøret, så dette må komme på plass utover sommeren 2003. Det har også havnet en ny ZZ502 motor i garasjen (502hk-567ft.p./ 771Nm), samt et nytt Accel Street Ram Fuel Injection som skal på denne. Nye HPC coutede headers, pulverlakkerte aluminiums reimhjul og braketter og svinghjul og clutch som passer på 6 trinns kassa kommer vel også etter hvert. Så får vi se om dette får plass i motorrommet senere.

Bilen har for øvrig vært restauret etter alle kunstens regler og litt til, absolutt alt er byttet minst en gang, flere ting er byttet flere ganger også da det kommer bedre repro deler etter hvert. Kato Klevengen har tatt mye av grunnarbeidet og Tom Godli har sprøytet bilen i sort base med klarlakk. Bilen er lakkert alle steder og ble selvfølgelig lakkert i molekyler, ingen lakkskjøter takk!

Alle åpninger for dører, panser etc. er ganske perfekte og bilen holder høy standard. Det beste av alt er at den fungerer så bra som den ser ut, som å kjøre en moderne bil. Meget bra kjøreegenskaper, spesielt med tanke på hvordan de er originalt.