Klikk på bildene hvis du
vil se en større utgave.

1994 Cadillac Eldorado Touring Cupè 4,6l. Northstar 32V 295 hk.

Dave Bates hadde denne bilen (er solgt nå) og trengte litt reparasjoner på denne da det lyste i service lamper som indikerte feil i RSS systemet. RSS står for Road Sensing Suspension, og er elektronisk styrte støtdempere som justerer seg automatisk etter fart, krengning osv.

Vi reparerte dette samt den elektriske ruten i førerdøra. Vi tok ellers en generell sjekk, samt sjekket gjennom alle styringssystemene i bilen.

Bilen har computere for:

Motor og gir (PCM), ABS bremser, antispinn (TCS), Støtdempere (RSS), Airbager (SIR), Klimasystem (ECC), Nivåregulering (ELC), ”Derm” module som overvåker alle de andre modulene/ computerene (UART datalinje), samt diverse styringsmoduler til cruise controll, stereo, vindusviskere, fjernåpning av dører/ sentrallås, interiørlys, alarm, osv.

Instrumentet (IPC) er også en computer, og det er gjennom betjeningspanelet for klimasystemet at vi får ut informasjon om alle systemene som da vises i instrumentet. Vi kan da gå inn og ta ut alt av informasjon i de forskjellige systemene, for eksempel data på en aktuell sensor. Bra, men avansert hjelpemiddel. Du er helt hjelpeløs uten den originale verkstedhåndboka.

En svært rå og fremtidsrettet bil som anbefales på det varmeste, skikkelig drag i motoren, billig forbruk, bra kjøreegenskaper og en bil du ikke behøver å ha flagg i antenna for å finne igjen på parkeringsplassen sammen med annen dusinvare!